Sunday, September 5, 2010

AMARAN KEPADA ISTERI/KEKASIH DAN ANAK PEREMPUAN ANDA

Kepada semua wanita, air dalam botol plastik di dalam kereta anda sangat berbahaya !

Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen Show dan mengatakan perkara yang sama. Hal ini telah dikatakankan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutama di Australia !

Doktor berkata kepada seorang rakan yang ibunya disyaki mengidap kanser payudara baru-baru ini: wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta.Doktor berkata bahawa haba panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta, dan kirimkan mesej kepada kenalan-kenalan wanita anda.

Maklumat seperti ini sangat diperlukan (walaupun kita harus berhati-hati kesahihannya) akan tetapi maklumat ini mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Haba panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan ia akan menyebabkan racun ini menyerap pada sel-sel payudara.

Cubalah sedaya upaya mungkin untuk menggunakan bekas stainless steel atau botol kaca.


No comments: